Europese Commissie zoekt sociale innovaties om vaardigheden voor groene en digitale economie te versterken

Gepost op 13/04/2021

De editie 2021 van de jaarlijkse Europese wedstrijd voor sociale innovatie heeft als thema de vaardigheden van morgen – vorm geven aan een groene en digitale toekomst. De wedstrijd is een oproep om schaalbare voorstellen in te dienen voor nieuwe diensten, producten of modellen die bijdragen tot het identificeren, ontwikkelen en versterken van vaardigheden voor de groene en digitale toekomst van Europa’s economie.

De wedstrijd is heel laagdrempelig. Men zoekt ideeën, strategieën, perspectieven die zich nog in een vroeg stadium bevinden, eerder dan kant-en-klaar afgewerkte projecten waar alles op voorhand is vastgelegd. De geselecteerde voorstellen krijgen begeleiding, coaching en netwerkopportuniteiten om de stap te zetten van concept naar implementatie.

Voorstellen kunnen worden ingediend tot 12 mei 2021. De jury herleidt de ingediende voorstellen tot 30 halve finalisten tegen juli en in oktober worden de 10 finalisten bekendgemaakt. De 3 beste ideeën krijgen elk 50.000 euro prijzengeld. De 30 halve finalisten kunnen in de zomer van 2022 een impactrapport indienen en de jury kiest daaruit het voorstel dat de grootste sociale impact heeft gerealiseerd. De winnaar krijgt 50.000 euro.

Geïnteresseerd? Ga hier naar de website van de European Social Innovation Competition.