Groen licht voor de AMIF-strategie 2021-2027

Gepost op 25/05/2023

Op 26 mei 2022 krijgt de strategie voor de uitrol van participatietrajecten in Vlaanderen via organisatienetwerken groen licht van het Monitoringcomité AMIF.

Wat betekent dit concreet?

  • Vlaanderen engageert zich om de komende 6 jaar via AMIF te investeren in de opstart van een 18 regionale organisatienetwerken rond participatietrajecten voor nieuwkomers
     
  • Ambitie van het programma? Een divers, kwalitatief en toegankelijk aanbod aan participatietrajecten realiseren. Zo krijgt iedere nieuwkomer in Vlaanderen de kans om een sociaal netwerk uit te bouwen en te participeren aan de samenleving.
     
  • Wat doet het organisatienetwerk? Het organisatienetwerk bestaat uit lokale besturen en organisaties die samen leren, samen uitdagingen in kaart brengen en samen acties opzetten om het aanbod aan participatietrajecten te ontsluiten. Ze delen kennis en middelen om ervoor te zorgen dat iedere nieuwkomer in de regio een zinvol participatietraject op maat kan volgen.
     
  • Waarvoor worden de AMIF-middelen ingezet? De middelen worden ingezet om in iedere regio medewerkers aan te stellen die het netwerkleiderschap opnemen. Daarnaast wordt in iedere regio een budget voorzien voor acties die door het organisatienetwerk worden geformuleerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vierde pijler