Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen meer dan ooit relevant in 2022

Gepost op 24/03/2022

Het departement Werk en Sociale Economie startte een kleine 20 jaar geleden het initiatief MVO Vlaanderen, een ontmoetingsplaats voor iedereen met interesse voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Anno 2022 is MVO springlevend. Ondernemingen, consumenten en overheden raken er steeds meer van overtuigd dat duurzame keuzes uiteindelijk voor iedereen meer zullen opbrengen. Een groeiend aantal organisaties werkt aan een langetermijnvisie rond duurzaamheid, circulariteit en people management. 

MVO Vlaanderen heeft de voorbije jaren een concreet aanbod ontwikkeld om organisaties te ondersteunen bij hun transitie. De MVO-zelfscan laat een organisatie zien wat zijn sterke en minder sterke punten zijn op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen.  Met de Sustatool kan een organisatie heel praktisch en gefaseerd aan de slag om een duurzaamheidsbeleid (in) te voeren en te monitoren. MVO Vlaanderen organiseert geregeld workshops om ondernemers vertrouwd te maken met de Sustatool.

Wilt u meer informatie over MVO Vlaanderen, dan kunt u hier het interview lezen dat Sterck. afnam met onze collega Lotte Verstraeten (ESF en Duurzaam ondernemen) en Gert Van Eeckhout van de beleidsafdeling in het departement Werk en Sociale Economie.

 [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"5793","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"360","width":"480"}}]]