REGIOSTARS Awards 2024: Open voor ESF-projecten

Gepost op 21/05/2024

De Europese Commissie heeft de 17e editie van de REGIOSTARS Awards gelanceerd, een prestigieuze competitie die de beste Europese projecten beloont. Ook ESF-projecten, worden aangemoedigd om hun aanvragen in te dienen.

Vorig jaar won ProFem 2.0, een ESF-centrum voor overlevenden van huiselijk en seksueel geweld uit Tsjechië, in de categorie 'Een sociaal en inclusief Europa'.

De competitie van dit jaar staat open tot 31 mei 2024 voor projecten die al zijn voltooid. Je kan indienen in vijf thematische categorieën:

  • een competitief en slim Europa;
  • een groen Europa;
  • een verbonden Europa;
  • een sociaal en inclusief Europa;
  • een Europa dichter bij de burgers.

Een onafhankelijke jury zal vijf finalisten per categorie selecteren, die zullen strijden in een finale tijdens de Europese Week van Regio's en Steden in Brussel in de herfst van 2024. Het publiek krijgt de kans om te stemmen op hun favoriete finalist voor de Publieksprijs. De prijsuitreiking vindt plaats in Brussel op 9 oktober.

Sinds 2008 beloont de REGIOSTARS competitie de beste door het cohesiebeleid gefinancierde projecten die uitmuntendheid en nieuwe benaderingen in regionale ontwikkeling demonstreren.