Van Strijd naar Succes: Inspirerende Verhalen van Vrouwen op de Arbeidsmarkt

Gepost op 08/03/2024

Op 8 maart vieren we internationale vrouwendag. En daarom zetten we vandaag graag dit project van IN-Z wat extra in de kijker.

Met dit project, gefinancierd door Europa en Vlaanderen en uitgevoerd door IN-Z, richten we ons op het creëren van kansen voor vrouwen met een migratieachtergrond en éénoudergezinnen op de arbeidsmarkt. Het doel is om goede praktijken en methoden te verzamelen die werkgevers in staat stellen deze doelgroepen meer kansen te bieden. Dit initiatief wordt ondersteund door de Vlaamse overheid, die gelijke kansen voor mannen en vrouwen hoog in het vaandel draagt.

In mijn begeleidingen van medewerkers kan ik veel van mezelf kwijt. Ik heb meegemaakt wat anderen hebben meegemaakt. Dat schept meteen een band en is een grote motivator voor mij.

Amina

Het project werkt intensief samen met andere ESF-projecten die zich richten op het creëren van inclusieve werkvloeren. Hierbij worden goede praktijken uitgewisseld en experimenten opgezet binnen bedrijven om de inclusie van deze doelgroepen te bevorderen.

Werken heeft me al zo veel gebracht: mijn Nederlands is er enorm op vooruitgegaan en ik voel dat ik deel mag zijn in deze maatschappij. Ik kijk vol goede moed naar de toekomst want na 5 jaar werken bij IN-Z ben ik doorgestroomd naar een reguliere job.

Mimouna

Deze getuigenissen illustreren het belang van het project en tonen de impact ervan op het leven van vrouwen met een migratieachtergrond en éénoudergezinnen, door hen kansen te bieden op de arbeidsmarkt en hun professionele ontwikkeling te ondersteunen.

Dankzij de goede begeleiding van Yasmina, ging ik na jaren thuis zitten toch weer voorzichtig aan de slag. Ik had al snel mijn draai weer gevonden, al was het een hele aanpassing: nieuwe regels op de werkvloer, nieuwe sociale contacten.

Jamila

 

IN-Z