Wil jij je stakeholders ook meer betrekken?

Gepost op 27/09/2023

Ben jij op zoek naar manieren om jouw stakeholders effectief te betrekken bij belangrijke beslissingen? Ervaar je moeilijkheden of weet je niet waar te beginnen? Of gaat dit best wel goed? Dit is jouw kans om gehoord te worden!

The Argonauts en Route 2030 voeren in opdracht van Europa WSE een onderzoek uit naar hoe dat juist gaat, verschillende stakeholders betrekken. Waarom doe je het wel, of juist niet? Wat wil je er mee bereiken?

Het betrekken van stakeholders heeft verschillende voordelen:

  • het verbetert besluitvorming, verhoogt legitimiteit en vertrouwen,
  • stimuleert innovatie door nieuwe inzichten,
  • helpt bij risicobeheer en ondersteunt duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Het is een krachtige strategie om een positieve impact in organisaties te bevorderen. Maar het is ook heel moeilijk om de juiste actoren te vinden en te engageren. Heb jij al manieren gevonden om dit proces effectief aan te pakken, of kan je net met ons delen waar je tegenaan loopt?

Wij willen leren uit jouw ervaring!

Vul onze vragenlijst in en geef jouw input voor slecht een kwartiertje van je tijd! Jouw ervaring helpt ons bij het vormgeven van toekomstige praktijen rond stakeholder engagement, niet alleen binnen jouw organisatie, maar ook op Vlaams niveau. Op basis hiervan kijken we naar gepaste ondersteuning en (beleids)initiatieven voor verschillende contexten en organisaties.

 Bedankt voor jouw kostbare tijd en waardevolle bijdrage. Ken je anderen die kunnen bijdragen aan dit onderzoek? Deel gerust dit bericht, zodat we een diverse mix van perspectieven kunnen verzamelen en zo de impact van ons onderzoek kunnen vergroten.

Alvast bedankt!

stakeholder engagement