Zomerupdate: Tien regio’s krijgen een GO!

Gepost op 01/08/2023

Gent ** Rivierenland ** Antwerpen ** Brussel ** Kempen ** Brugge ** Westhoek ** Midwest ** Zuid-West-Vlaanderen ** Waasland

De voorbije 6 maanden zijn in 18 regio’s de eerste, belangrijke stappen gezet richting opstart van een organisatienetwerk rond het participatietraject voor nieuwkomers. Doel van het netwerk? Lokale besturen en organisaties die samen leren en samen acties opzetten om nieuwkomers in Vlaanderen een zinvol participatietraject te kunnen aanbieden.

Elke regio onderzocht hoe een organisatienetwerk in de regio er kan uitzien en welk lokaal bestuur (of samenwerkingsverband van lokale besturen) de ideale kandidaat is om het netwerkleiderschap binnen de regio op te nemen. De kandidaat die een mandaat krijgt binnen de regio, kan bij Europa WSE een projectaanvraag indienen om een netwerkcoach en een regiocoördinator aan te stellen.

Eind juni keurde het Monitoringcomité AMIF de projectaanvragen van de regio’s Kempen, Brugge, Westhoek, Midwest, Zuid-West-Vlaanderen en Waasland goed. Eerder dit jaar kregen Gent, Antwerpen, Brussel en Rivierenland al een go.

De overige regio’s later we uiteraard niet los! Zij kunnen verder beroep doen op onze ondersteuning.