Activate Together: lessen en aanbevelingen uit het lerend netwerk

Gepost op 23/05/2024

Sinds eind 2019 heeft Hefboom, in opdracht van Europa WSE, het overkoepelend Lerend Netwerk ‘Activate Together’ georganiseerd. Dit netwerk verenigt de promotoren van de ESF-oproepen ‘Outreach & Activering’ en ‘Tewerkstellingstrajecten’ en richt zich op leren, experimenteren en ontwikkelen van methoden om niet-beroepsactieve arbeidsreserves naar de arbeidsmarkt te begeleiden.

Belangrijke lessen en aanbevelingen

Uit de diverse projecten binnen het netwerk zijn waardevolle lessen getrokken. Een persoonlijke benadering en innovatieve methoden hebben geleid tot verbeterde dienstverlening en toegankelijkheid. De projecten tonen aan dat intensieve begeleiding en maatwerk essentieel zijn voor succes.

De aanbevelingen van het netwerk richten zich op het versterken van bestaande structuren en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven. Meer samenwerking en kennisdeling zijn cruciaal om de uitdagingen van de arbeidsmarkt aan te pakken en duurzame oplossingen te creëren.

Inspirerende verhalen uit de praktijk

Het rapport wordt verrijkt met quotes en verhalen uit de praktijk, die de theoretische inzichten illustreren en de impact van het netwerk in de echte wereld laten zien.