Publicatie digitalisering: Medewerkers als krachtige hulpbron

Gepost op 20/03/2023

‘Het verleden heeft uitgewezen dat het een valkuil is om het menselijk kapitaal over het hoofd te zien bij digitale transities die organisaties doormaken. Hierdoor vielen medewerkers uit de boot en slaagde de digitalisering niet of slechts gedeeltelijk.

Deze leidraad is een inspiratiebundel voor bedrijfsadviseurs, sectorconsulenten en bedrijfsleiders om met digitalisering, in de brede zin van het woord, aan de slag te gaan. We werkten de leidraad uit op basis van geleerde lessen uit de oproepen ‘Artificial Intelligence’ 489 en 540. Binnen deze projecten werden begeleidingstrajecten menselijk kapitaal ontwikkeld voor KMO’s in digitale transformatie door implementatie van datagedreven digitale technologieën .

Zowel Europa WSE, Beleid WSE als VLAIO werden betrokken in de uitwerking van de publicatie. De zes sleutels die we presenteren, helpen om je menselijk kapitaal te behouden en te versterken. En om het volle potentieel van medewerkers aan te boren voor een succesvolle transformatie. Het menselijk kapitaal is een krachtige hulpbron om het digitaliseringsproces te doen slagen. De leidraad bundelt de inzichten uit de gesprekken met projecten die deelnamen aan de ESF-oproep, aangevuld met andere inspiratiebronnen die zij aanreikten.