Eindevent Opleidingen van de toekomst

Gepost op 26/03/2024

De jobs van morgen zullen er anders uitzien dan die van vandaag. De wereld verandert aan een ongezien snel tempo. Transities, zoals de opmars van nieuwe technologieën en digitalisering, de omslag naar een circulaire en koolstofneutrale economie (cfr. het ILO-initiatief, de Europese Green Deal, …), hebben een serieuze impact op jobs en competenties en zullen ook in de volgende decennia zorgen voor structurele veranderingen en uitdagingen op de arbeidsmarkt.

Samenwerken, vooruitdenken en innoveren 

Het aanpakken van deze maatschappelijke uitdagingen lukt alleen door samenwerking en sterke partnerschappen.  De ESF-oproep ‘opleidingen van de toekomst’ haakt hierop in en vormde partnerschappen om duurzame opleidingen te ontwikkelen. Hierbij werden 8 thema’s centraal gesteld: soft skills, renovatie, grote evoluties in de industrie, energie, drones, retail, Zorg en Circulaire economie. 

Slotevent

Op 23 april 2024 zet Europa WSE deze partnerschappen en hun realisaties in de kijker tijdens het slotevent in het Thermotechnisch instituut in Leuven.  

Wat kan je verwachten? 

We starten de dag met een keynote van Bart Cambré, hoogleraar aan de Antwerp Management School en medeauteur van het boek ‘Organisatie netwerken, de organisatievorm van de toekomst’. Aansluitend volgt een panelgesprek waarbij we interactief stellingen lanceren en inzichten creëren.   

In de namiddag worden de opleidingen uit de Europa WSE partnerschappen ‘opleidingen van de toekomst’ voorgesteld op de interactieve standenmarkt en zijn er verschillende netwerkmogelijkheden.