Inclusieve Werkvloeren

59

Met de oproep Inclusieve Werkvloeren wil Europa WSE partnerschappen financieren die een coherent dienstverleningsaanbod formuleren om ondernemingen en hun werkvloeren te ondersteunen met betrekking tot instroom- en retentievraagstukken van meer kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

De dienstverlening moet ervoor zorgen dat kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt kunnen instromen in ondernemingen (instroom), zich betrokken en gewaardeerd voelen op de werkvloer (inclusie), in staat zijn vaardigheden en competenties te verwerven (groeien) en duurzaam aan de slag te blijven in ondernemingen en op de arbeidsmarkt (retentie). De werking van de partnerschappen inclusieve werkvloeren richt zich tot ondernemingen en hun werkvloeren (HR-diensten, leidinggevenden, middle-management, teams, medewerkers, ... ). In deze ondernemingen en hun werkvloeren wordt een concreet veranderingstraject ondersteund met als doelstelling de duurzame arbeidsmarktdeelname van kwetsbare groepen. 

Deze dienstverlening moet leiden tot concrete veranderingen in de ondersteunde ondernemingen en hun werkvloeren, met een duurzame impact op de tewerkstelling van meer kwetsbare groepen door structurele aanpassingen aan de werkvloer of de arbeidsorganisatie te implementeren. 

Interesseformulier

Kon je niet aanwezig zijn op onze infosessie van 21 september maar heb je wel interesse om deel uit te maken van een Partnerschap Inclusieve Werkvloeren? Vul dan dit interesseformulier zeker even in.