Anders Organiseren

97

Met de oproep 'Anders Organiseren' willen we KMO’s ondersteunen om te transformeren naar lerende en innovatieve organisaties. KMO’s krijgen de kans om hun werkorganisatie, afstemming, en leerprocessen optimaal te organiseren. Het uiteindelijke doel is om KMO’s toekomstbestendig en productief te houden, met gemotiveerde medewerkers in werkbare banen. Deze projecten richten zich op KMO’s (profit- en social-profitsector) met een volwassen HR-beleid. Micro-ondernemingen kunnen niet deelnemen.

Projecten bestaan uit twee fasen:

  1. Verkenningsfase (5 maanden): Analyse van de huidige organisatiestructuur en -cultuur, identificatie van verbeterpunten en vaststelling van meetbare doelen. Er wordt een actieplan voorbereid voor de volgende fase.
  2. Uitvoeringsfase (19 maanden): Uitvoering van het actieplan met structuur- en cultuurinterventies, zoals workshops over taakverdeling binnen en tussen teams, coaching van leidinggevenden en verbetering van psychologische veiligheid, ...

Organisaties kunnen een maximale subsidie van 80.000 euro aanvragen om personeel vrij te maken en expertise in te winnen. Hiervan is maximaal 15.000 euro voor de eerste fase. Goedgekeurde projecten starten op 1 februari 2025 en hebben een looptijd van 24 maanden. 

Verdere informatie vind je terug in de oproepfiche.

Infosessies

We voorzien twee online infosessies: