Limburgse inclusieve arbeidsmarkt

69

Europa WSE lanceert deze oproep naar Limburgse organisaties. De oproep heeft als doel hun deelname aan het initiatief 'Limburgse Inclusieve Arbeidsmarkt' te stimuleren. Het project beoogt de prestaties van de Limburgse arbeidsmarkt te verbeteren en vacatures die niet ingevuld kunnen worden, aan te pakken, wat een economische impact heeft op de regio.

SALKturbo is een strategisch actieplan dat gericht is op het versterken van de economische prestaties van de provincie Limburg, waarbij het bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt een topprioriteit is. Het doel is om tegen 2030 een omgeving te creëren waarin elk talent telt. Limburg wordt door Europa gezien als transitieregio. Dat wil zeggen dat ze regiospecifieke uitdagingen hebben rond hun arbeidsmarkt.

Deze oproep richt zich op het aanpakken van Limburg-specifieke uitdagingen met betrekking tot de arbeidsmarkt en benadert deze problemen vanuit een loopbaanperspectief. Het doel is om activering te integreren als een inherent deel van de werkvloer, met ruimte voor coaching, opleiding en het creëren van een veilige werkomgeving. De projecten in deze oproep kunnen innovatieve pilotcases, opschaling van bewezen methoden, of een combinatie van beide bevatten.

Alle informatie over deze oproep lees je in de oproepfiche in bijlage