Leerecosystemen (fase 1)

66

Organisatienetwerken voor talentontwikkeling en maatschappelijke innovatie in jouw regio

Europa WSE wil de leercultuur in Vlaanderen bevorderen en stimuleert de overgang naar een lerende samenleving. Leerecosystemen fungeren als hefboom door jong en oud echte leerervaringen te bieden, waardoor ze hun talenten al doende kunnen ontdekken en ontwikkelen. Hieruit ontstaat een persoonlijk leerpad dat diverse leermogelijkheden integreert, gericht op persoonlijke groei, een betere arbeidsmarktintegratie en maatschappelijke impact.

Hoe?

Leerecosystemen worden gevormd als organisatienetwerken, waarin diverse actoren samenwerken om gezamenlijke doelen te bereiken. Om die doelen te bereiken organiseren we twee oproepen:

  • Via "oproep 66: Leerecosystemen (fase 1): Ondersteunt organisaties bij het opzetten van organisatienetwerken om lokale of regionale maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Organisaties krijgen tijd en ruimte om de context te verkennen, samen te werken en zich te organiseren als een effectief netwerk.
     
  • Via "oproep 65: Leerecosystemen (fase 2)Biedt organisatienetwerken de kans om leerecosystemen in de praktijk te brengen, waarbij diverse, toegankelijke leercontexten worden aangeboden voor het ontdekken en ontwikkelen van talenten door jong en oud.

Doel?

Beide oproepen streven naar:

  • Toename en versterking van toegankelijke leercontexten voor talentontwikkeling.
  • Bevordering van leergoesting en deelname aan levenslang leren, met speciale aandacht voor minder bereikte groepen.

Oproep 66 vereist een partnerschap van minimaal drie diverse en complementaire organisaties met een gemeenschappelijke doelstelling. Projecten uit oproep 66 kunnen later doorstromen naar oproep 65 (fase 2).

Pitches

De pitches voor de tweede indieningsronde (met als deadline: 30/11/2024) gaan door op 16, 18 en 19 december 2024 en op 13, 14 en 16 januari 2025

We nemen kort na de indiening van de projectvoorstellen contact op om een tijdstip in te plannen. 

Infosessies

We organiseerden verschillende infosessies. De slides en de online infosessie van 12 februari kan je hier herbekijken:

Meer weten?