Mijn rol in Platos

Je gebruikt Platos om een projectaanvraag in te dienen en op te volgen binnen een gekozen subsidieoproep of overheidsopdracht.

Je kan een van deze twee rollen opnemen.

  • Rol 'Organisatieverantwoordelijke' (gekoppeld aan het gebruikersrecht 'DWSE-organisatieverantwoordelijke' voor de maatregel Platos) 
  • Rol 'Projectverantwoordelijke' (gekoppeld aan het gebruikersrecht 'DWSE-projectverantwoordelijke' voor de maatregel Platos)

Klik op jouw rol voor meer info over de inhoud.

Organisatieverantwoordelijke

De rol ‘organisatieverantwoordelijke’ is gekoppeld aan het gebruikersrecht ‘DWSE-organisatieverantwoordelijke’ voor de maatregel Platos bij Gebruikersbeheer Vlaanderen. De persoon die de rol van ‘organisatieverantwoordelijke’ opneemt in Platos, is diegene die instaat voor het onderschrijven en het effectief indienen van de projectaanvraag in Platos.

Projectverantwoordelijke

De rol ‘projectverantwoordelijke’ is gekoppeld aan het gebruikersrecht ‘DWSE-projectverantwoordelijke’ voor de maatregel Platos bij Gebruikersbeheer Vlaanderen. De persoon die de rol van ‘projectverantwoordelijke’ opneemt in Platos, is diegene die het project operationeel opvolgt en alle voorbereidingen uitvoert. Een 'projectverantwoordelijke' kan een aanvraag indienen, maar niet onderschrijven. Een projectverantwoordelijke kan een rapport indienen.

Deze rol kan aan meerdere personen worden toegekend, m.a.w. er kunnen meerdere projectverantwoordelijken werken aan één project in Platos.  

Weet je niet welke rol je hebt? Neem dan contact op met de wettelijke vertegenwoordiger of lokale beheerder van jouw organisatie

Wie is mijn lokale beheerder?

De lokale beheerder is een persoon uit jouw organisatie die verantwoordelijk is voor de toekenning van gebruikersrechten. Voor je Platos in een bepaalde rol kan gebruiken, moet de lokale beheerder eerst de gebruikers en hun toegangsrechten voor de maatregel ‘Platos’ registeren in Gebruikersbeheer Vlaanderen.

Hoe een lokale beheerder gebruikers registreert en rechten toekent, staat uitgelegd op deze pagina van de Vlaamse overheid.

  • Weet je niet wie jouw lokale beheerder is? Bel dan naar het gratis informatienummer 1700 en toets ‘6’ in. De medewerker aan de lijn kan je vertellen wie voor jouw organisatie geregistreerd is als lokale beheerder. 
  • Heeft jouw organisatie nog geen lokale beheerder? Elke wettelijke vertegenwoordiger van een organisatie heeft automatisch toegang tot het Gebruikersbeheer Vlaanderen. Deze wettelijke vertegenwoordiger kan rechten toekennen en/of bijkomende lokale beheerder(s) aanstellen.  
  • Weet je niet wie jouw wettelijke vertegenwoordiger is? Dat kan je opzoeken in de databank van de Kruispuntbank.
  • Elke lokale beheerder kan andere lokale beheerder(s) aanduiden, zodat hij/zij niet als enige verantwoordelijk is voor de toekenning van gebruikersrechten. 

Meer info over Gebruikersbeheer Vlaanderen vind je in deze handleidingen. Heb je na het doornemen van de handleiding vragen? Dan kan je terecht bij het gratis informatienummer 1700 (druk 6).

Heb je een vraag over de mogelijke rollen of is het voor jou nog niet helemaal duidelijk? Op deze pagina vind je een handig overzicht van alle mogelijke rollen in onze applicaties, de gebruikersrechten die eraan gekoppeld zijn en wat ze inhouden.